Kategóriák
Uncategorized

A váltócipő kiválasztása

Sok változással jár az új élethelyzet, amikor gyermekünk bölcsődébe vagy óvodába kerül. Sok mindenre kell odafigyelni, a beszoktatás, az új napi rutin kialakítása, hirtelen új szokások, sok változás.

Ebben a nagy zűrzavarban hol plusz teherként, hol pedig szerencsés figyelemelterelő feladatként jelenik meg a gyermek felszerelésének kiválasztása, megvásárlása.

Különös figyelmet kell szentelnünk a benti cipőnek, szandálnak, mert a formálódó lábacska a nap nagy részében ezt a cipőt hordja.

A váltócipő kiválasztásánál speciálisan ügyelni kell arra, hogy sima, egyenletes talajon puhatalpú cipőre van szüksége gyermekünknek. A lúdtalp, bokasüllyedés elkerülése, a láb egészséges fejlődése a célunk, ezért a supinált szandál használata erősen ajánlott.

A benti cipőnek vagy szandálnak tartania kell a bokát és a sarkat, a lábtőcsontoknak stabilan kell állniuk. Ez azonban nem csak a benti cipőre, hanem a gyermek minden cipőjére igaz. Gyerekek számára egyáltalán nem javasolt például papucs, balerinacipő, vékonypántú szandál tartós viselése.

A lábbeli tartsa hátul a sarkat, talpa ne legyen csúszós, balesetveszélyes. Anyaga bőr vagy velúr legyen, hogy szellőzzön a kicsi lába.

Ha ezek mentén a fő kritériumok mentén választunk benti cipőt vagy váltócipőt gyermekünknek, akkor nyugodtak lehetünk lába fejlődésével kapcsolatban.

Megfelelő váltócipőt a lurkocipo.hu weboldalon találhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük