Kristina Mladenovic

Jóllehet Kristina már Franciaországban látta meg a napvilágot, szülei még az Ex-Jugoszlávia területéről érkeztek új otthonukba. A papa a Jugoszláv kézilabda válogatottat erősítette, míg a mama röplabdás volt, így a sportgének hamar kiütköztek kislányukon is, aki hét évesen már teniszütőt tartott a kezében. 

A juniorok között Kristina sokra vitte, 14 évesen már junior Európa Bajnok, két évre rá pedig junior Roland Garros bajnok lett egyéniben, miközben már párosban is remek eredményeket mutatott fel. Az egykori junior világelső 2009-ben már minden idejét a felnőtt WTA versenyeknek szentelte és mindössze két évet kellett várnia, hogy megtörténjen az első komoly áttörés. 2011-ben megnyerte élete első kisebb felnőtt WTA versenyét Suttonban, majd a következő héten Stockholmban megduplázta trófeái számát. 

A második lépcsőt 2012-hozta meg a számára, amikor új edzővel bejutott a legjobb százba egyesben, miközben párosban már komoly WTA tornákon aratta a sikereket. A korona a szezonra a 125 000 Dolláros Taipei WTA Ladies Open megnyerése volt – egyesben és párosban egyaránt!

Miközben a párosban és vegyes párosban egyre nagyobb eredményekkel rukkolt elő, egyesben ugyan rendre okozott meglepetéseket, ám a nagy siker elkerülte. A játékerővel nem volt gond, már csak a kiegyensúlyozottságon kellett dolgoznia. Így fordult rá a 2014-es esztendőre, melynek talán legjobb döntése az volt, hogy összeállt párosban Babos Timivel, akivel történelmet írva bejutottak a wimbledoni páros döntőbe. A sikerek rendületlenül jöttek, igaz, még mindig nem egyesben, ám amikor már mindenki elkönyvelte volna párosspecialistának, Kristina hirtelen megtalálta a kulcsot a sikerhez.

Marrakechi elődöntője, majd strasbourgi döntője után bejutott a Top 50-be és ez még csak a kezdet volt. Immár a legjobbak ellen is eséllyel lépett pályára, egyre komolyabb skalpokat szerzett és az US Openen egészen a negyeddöntőig menetelve immár Top 30-as játékos egyesben is. Persze a páros még mindig kiemelt fontosságú a számára, ahol Babos Timivel stabilan a világ legjobbjai között vannak. 

  


Kiemelt támogatói partnerek:
MVM PartnerKÖZGÉPCentral médiacsoportOPELKempinski Hotel CorvinusGerbeaudRaaberlogSAUSKA SPORTTVAirfranceA-Hídclass FMSTRABAGswietelskykapschACGRebound SportsHG MEDIA