John Fitzgerald

John Fitzgerald annak ellenére, hogy leginkább páros eredményeivel vált világszerte ismert teniszezővé, egyesben is a legjobbak között volt a nyolcvanas években, 1988-ban egészen a 25-ik helyéig jutott. Első nagy egyéni sikerét a klasszikus kitzbüheli tornán aratta, melyet további 5 ATP trófea követett.

Párosban Fitzgerald 30 ATP tornagyőzelme közül 7 egyben Grand Slam és azon kevesek közé tartozik, aki karrierje során mind a négy nagy tornát meg tudta nyerni, nem véletlen, hogy a páros világranglista jó ideig az ő nevével kezdődött.

Mint minden ausztrál teniszező, az ő számára is a Davis Kupa volt a legfontosabb megmérettetés, és tartva a hagyományokat 1983-ban és 1986-ban is a Davis Kupa győztes ausztrál válogatott tagjaként írta be nevét a tenisz történelemkönyvébe.

Az utóbbi években szintén a nemzeti lobogóért dolgozott, egészen 2010-ig volt az ausztrál Davis Kupa csapat kapitánya, mellyel 2003-ban edzőként is feljutott a csúcsra.

  


Kiemelt támogatói partnerek:
MVM PartnerKÖZGÉPCentral médiacsoportOPELKempinski Hotel CorvinusGerbeaudRaaberlogSAUSKA SPORTTVAirfranceA-Hídclass FMSTRABAGswietelskykapschACGRebound SportsHG MEDIA