Heinz Günthardt

Heinz Günthardt elsősorban Taróczy Balázs partnereként vált ismertté hazánkban, ám nemzetközileg nemcsak párosban, hanem egyesben is komolyan jegyzett versenyzőnek számított, aki a világranglista 22-ik helyéig jutott és karrierje során 5 egyéni ATP tornát nyert, köztük a történelminek számító 1978-as spriengfieldi versenyt, ahol ő lett az első teniszező a világon, aki „szerencsés vesztesként” emelhette magasba a győztesnek járó trófeát.

A világra szóló nagy sikereket azonban párosban aratta – összesen 30 ATP tornagyőzelem, köztük az 1981-es Roland Garros és az 1985-ös Wimbledon, valamint 3 ATP világbajnoki cím került neve mellé, melyek zömét Taróczy Balázs oldalán érte el. 1985-ben a páros világranglista 3-ik helyén jegyezték, miközben biztos tagja volt a svájci Davis Kupa csapatnak is.

Profi pályafutása végeztével tapasztalatát edzőként olyan világklasszisok szolgálatába állította, mint a legendás Steffi Graf, vagy az egykori világelső Ana Ivanovic.

Egészen elképesztő technikai tudását a legnagyobbak is elismerték, improvizatív játéka élmény volt a nézők számára. Egy lány apjaként a mai napig aktív játékos, aki előszeretettel hódol másik két hobbijának, a síelésnek és a windsurfnek.

 

  


Kiemelt támogatói partnerek:
MVM PartnerKÖZGÉPCentral médiacsoportOPELKempinski Hotel CorvinusGerbeaudRaaberlogSAUSKA SPORTTVAirfranceA-Hídclass FMSTRABAGswietelskykapschACGRebound SportsHG MEDIA