A játéknak egyelőre vége


A játéknak egyelőre végeAz idén gazdasági okokból elmarad a népszerű Tennis Classics, ám Taróczy Balázs versenyigazgató nem adja fel, és reméli, jövőre ismét megszervezheti.

Miért marad el idén a Tennis Classics?

Kétezernyolcban szerveztük az első Tennis Classicsot. Pechünkre éppen abban az évben következett be a gazdasági válság, a Magyar Nemzeti Bank akkori elnöke a Classicson tudta  meg, hogy beütött krach – kezdte a Nemzeti Sportnak nyugodt hangon Taróczy Balázs, torna versenyigazgatója. – A válság után rendkívüli módon csökkent azon cégek száma, amelyek nagyobb összeggel tudtak volna támogatni egy sporteseményt. Nekünk az és a Szerencsejáték Zrt. volt a legnagyobb partnerünk, az ő segítségükkel tudtuk a nehezebb gazdasági körülmények ellenére is megrendezni az eseményt. Kétezertizenhattól azonban e két cég már nem állt a Tennis Classics mögé, nélkülük pedig nem tudtuk tető alá hozni versenyt.

img_1482Hány százalékban támogatták Tennis Classicsot, ha a folytatás ennyire reménytelen nélkülük?

Nagyjából a költségvetésünk felét e két cég adta. Én amolyan tutista ember vagyok, nem szeretek rizikózni. Csak úgy tudok a többi céggel tárgyalni, ha van mögöttem egy biztos háttér, az MVM és Szerencsejáték nélkül viszont ez most nem volt meg.

Mikor kezdte először azt érezni, hogy az idén nem lesz Tennis Classics?

Tavaly járt le velük a szerződésünk, és amikor megtudtam, hogy idén nem hosszabbítanak, éreztem, hogy kevés az esély… Futottam még köröket, hiszen sok teniszt szerető ember várta a Tennis Classicsot, és nagyon sok támogatónk is volt, akik az első évtől mellettünk álltak, és örömmel vettek volna részt az idei eseményen is. Gondolom, van összefüggés a két nagy állami cég visszalépése mögött azzal együtt, hogy az állam jelentősen támogatja a Magyar Teniszszövetséget, rengeteg versenyt rendeznek meg, és nagy öröm, hogy elkészült a Nemzeti Edzésközpont is.

Nagyon csalódott?

Egyáltalán nem. Többféleképpen lehet nézni az egészet. Van egy olyan oldala, hogy jaj, de kár, amiért vége, de én inkább örülök, hogy 2008-tól nyolc éven át sok-sok embernek életre szóló élményt adva meg tudtuk rendezni a Tennis Classicsot, én ezt egy nagy eredménynek tartom. A megsérülő Tomás Berdych mellett hárman jutottak ki az idei londoni ATP-világbajnokságra a Tennis Classicsokon fellépő játékosok közül, legendás nevek léptek pályára Budapesten. Úgy élem meg, hogy volt egy játékom, amelyet nyolc évig játszhattam, és nagyon élveztem.

Jövőre lesz Tennis Classics?

Naná! Én nem adom fel. Tavasszal sok versenyt rendeznek majd Magyarországon, de egy őszi-téli rendezvény benne van a pakliban. A Papp László Budapest Sportaréna lefoglalásán kívül nincs túl sok sürgős teendőnk, a játékosokkal minél később állapodik meg az ember, annál biztosabb, hogy ráérnek. Nyár közepéig van idő ezt eldönteni. Én készen állok a szervezésre.

 

A cikk a Nemzeti Sport 2016. november 18. pénteki számában jelent megKiemelt támogatói partnerek:
MVM PartnerKÖZGÉPCentral médiacsoportOPELKempinski Hotel CorvinusGerbeaudRaaberlogSAUSKA SPORTTVAirfranceA-Hídclass FMSTRABAGswietelskykapschACGRebound SportsHG MEDIA